Behöver jag en remiss för att komma till Linds Ortopediska?

Du är välkommen till oss på Linds Ortopediska som privatkund eller via remiss. Med remiss är vissa hjälpmedel kostnadsfria eller kostnadsreducerade. Ta kontakt med oss för mer information.

Kontakta oss

Jag har träffat en läkare och jag har fått en remiss. Vad gör jag nu?

Vi tar emot remisser för ortopedtekniska hjälpmedel som ortoser, proteser, ortopediska skor och ortopediska inlägg. Dessa remisser skrivs i första hand av läkare. Läkare med specialistkompetens inom medicinsk rehabilitering, ortopedi, reumatologi, neurologi samt endokrinologi (eller annan sjukvårdspersonal med delegationsrätt) kan godkännas för detta. När vi får din elektroniska remiss från läkaren kontaktar vi dig så snart vi kan. Hör gärna av dig till oss för konsultation!

Kontakta oss

Vad kostar ett besök på Linds Ortopediska?

Ett besök på Linds Ortopediska är kostnadsfritt. Beroende på vilket hjälpmedel du tillsammans med handläggaren kommer överens om är mest lämpligt för dina behov kan kostnaden variera. Hjälpmedel för idrott eller vissa enklare hjälpmedel som finns att köpa i handeln räknas som egenansvar och bekostas av brukaren själv.

Boka tid

Hur mycket kostar ortopediska inlägg?

Ortopediska inlägg inklusive avgjutning och analys kostar 1800 kr/par inklusive moms.

Vid återbeställning av inlägg tar vi ut en lägre avgift på 1140 kr/par inklusive moms. Du får i så fall ta med dig dina gipsformar.

Om du är reumatiker, har en neurologisk dysfunktion, är diabetiker eller har en annan cirkulationsrubbning med risk för fotsår kan du få remiss för ortopediska inlägg, då kostar dina inlägg 600 kr/par i egenavgift.

Kontakta oss

Hur mycket kostar ortopediska skor?

För ortopediska skor betalar du med en giltig remiss en egenavgift om 1000 kr per par och resterande kostnad står Region Stockholm för.

Har du remiss för ortopediska skor, olikstora skor eller ändring av egna skor gäller denna för tre par skor för förstagångsbrukare och därefter två par skor per kalenderår. Ortopediska inlägg till dina ortopediska skor kostar 600 kr/par i egenavgift och du har rätt till 2 par per kalenderår.

Barn under 18 år kan vid behov få bidrag för upp till sex par skor och inlägg per år. Egenavgiften på skor för barn är 500 kr per par.

Se Region Stockholms hjälpmedelsguide för mer information.

Egenavgifter för hjälpmedel | Vårdgivarguiden (vardgivarguiden.se)

Finns det parkering?

Ja, vi har parkeringar direkt utanför oss, markerade med Linds Ortopediska. Kom in och hämta ett parkeringstillstånd att lägga i rutan.

Det finns även två parkeringsplatser för rörelsehindrade som kräver handikapptillstånd och p-skiva.