Ta hand om dina skor

Ta hand om dina skor så håller de sig fina längre! Alla skor behöver näring och återfuktning för att bibehålla mjukhet och smidighet. I dessa tider när snö och slask om vartannat smutsar ner våra skor är det extra viktigt att ge sina skor lite extra omtanke. Läs mer om våra skomakares bästa tips för skovård nedan!

Rengör – Vårda – Skydda

Läderskor

Torka av skon med en fuktig trasa. Stryk på skokräm, låt torka några minuter och polera upp skon med en skoborste. För en ännu blankare yta; polera läderskor med putsduk efteråt. Använd fett eller läderbalsam med jämna mellanrum för att impregnera skon på djupet. Skor som utsätts för större påfrestningar kan smörjas in med läderfett för att få en längre, skyddande effekt.

Mockaskor

Borsta upp ytan på skon med en mockaborste. Impregnera skon med impregneringsspray för att få en skyddande, vattenavvisande yta.

Nubuckskor

Torka av skon med en fuktig svamp. Låt skon torka ca tio minuter och spraya sedan skon med en oljebaserad impregneringsspray.

Snabbt och enkelt och samtidigt väldigt bra.
Går det? Ja! ”Effekt” är ett läderbalsam som både rengör, vårdar och impregnerar skor av skinn. Torka av synlig, lös smuts och smörj in skorna med den medföljande svampen. Färdigt! Svampen kan rengöras med ljummet vatten och tvål.

Rengör dina inlägg

Ta ur inläggen ur skorna och lufta dem när de inte används. Tvätta dem för hand i ljummet vatten med diskmedel, torka av med en handduk och låt dem torka färdigt i rumstemperatur. Inlägg som är klädda med skinn torkas av med fuktig trasa och tvål.

Några råd på vägen

Kom också ihåg att alltid använda hela och rena strumpor och att tömma skorna från eventuellt grus eller smuts innan du sätter på dig dem. Vädra skor och inlägg ofta och ha helst två par skor att byta mellan så att skorna hinner återhämta sig. Använd skohorn för att skydda bakkappan och knyt skosnören varje gång du tar på dig skorna (eller använd kardborreband eller annat sätt att spänna åt skorna på).

Produkterna för skovård finns att köpa på Linds i Solna. Fråga oss i receptionen!

Lycka till!

Aktuellt

Södertälje håller sommarstängt

Under veckorna 30-33, den 26 juli- 22 augusti har vi stängt mottagningen i Södertälje. Öppnar som vanligt igen måndagen den 23 augusti. Har ni frågor och funderingar under den perioden är ni välkomna att ringa växeln i Solna, 08-55 80 79 00. Trevlig sommar!

Läs mer

Midsommarafton 2021

Midsommarafton, fredagen den 25 juni, har vi stängt i Solna och Södertälje. Vi öppnar igen på måndag den 28 juni! Vi på Linds Ortopediska önskar er alla en solig och glad midsommar! 

Läs mer

Kristi himmelfärds dag

Torsdag 13 maj har vi stängd då det är Kristi himmelfärdsdag, öppet som vanligt på fredag 14 maj klockan 8.00-16.30. (8.00-14.00 i Södertälje)Välkomna!

Läs mer

Öppettider påsk 2021

Under påskhelgen 2021 har Linds Ortopediska i Solna och Södertälje stängd långfredagen 2 april och måndag 5 april (annandag påsk) Glad Påsk önskar vi på Linds!

Läs mer

Öppettider julen 2020

Linds Ortopediska Södertälje håller stängt 24-25 dec, samt hela vecka 53, alltså den 28 dec-3 januari och 6 januari 2021. Linds Ortopediska Solna är stängt aftnar och röda dagar, alltså 24-25 dec, 31 dec-1 jan och 6 januari 2021.Övriga dagar har vi öppet som vanligt. Välkomna!

Läs mer