Ta hand om dina skor

Ta hand om dina skor så håller de sig fina längre! Alla skor behöver näring och återfuktning för att bibehålla mjukhet och smidighet. I dessa tider när snö och slask om vartannat smutsar ner våra skor är det extra viktigt att ge sina skor lite extra omtanke. Läs mer om våra skomakares bästa tips för skovård nedan!

Rengör – Vårda – Skydda

Läderskor

Torka av skon med en fuktig trasa. Stryk på skokräm, låt torka några minuter och polera upp skon med en skoborste. För en ännu blankare yta; polera läderskor med putsduk efteråt. Använd fett eller läderbalsam med jämna mellanrum för att impregnera skon på djupet. Skor som utsätts för större påfrestningar kan smörjas in med läderfett för att få en längre, skyddande effekt.

Mockaskor

Borsta upp ytan på skon med en mockaborste. Impregnera skon med impregneringsspray för att få en skyddande, vattenavvisande yta.

Nubuckskor

Torka av skon med en fuktig svamp. Låt skon torka ca tio minuter och spraya sedan skon med en oljebaserad impregneringsspray.

Snabbt och enkelt och samtidigt väldigt bra.
Går det? Ja! ”Effekt” är ett läderbalsam som både rengör, vårdar och impregnerar skor av skinn. Torka av synlig, lös smuts och smörj in skorna med den medföljande svampen. Färdigt! Svampen kan rengöras med ljummet vatten och tvål.

Rengör dina inlägg

Ta ur inläggen ur skorna och lufta dem när de inte används. Tvätta dem för hand i ljummet vatten med diskmedel, torka av med en handduk och låt dem torka färdigt i rumstemperatur. Inlägg som är klädda med skinn torkas av med fuktig trasa och tvål.

Några råd på vägen

Kom också ihåg att alltid använda hela och rena strumpor och att tömma skorna från eventuellt grus eller smuts innan du sätter på dig dem. Vädra skor och inlägg ofta och ha helst två par skor att byta mellan så att skorna hinner återhämta sig. Använd skohorn för att skydda bakkappan och knyt skosnören varje gång du tar på dig skorna (eller använd kardborreband eller annat sätt att spänna åt skorna på).

Produkterna för skovård finns att köpa på Linds i Solna. Fråga oss i receptionen!

Lycka till!

Aktuellt

Vi söker fler medarbetare!

Vi söker en leg. ortopedingenjör och en skohandläggare! Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid vid vår enhet i Solna.Du som söker gillar nya utmaningar, har lätt för att samarbeta i team, en bra socialkompetens, är ansvarskännande och vill verka för att brukaren får bästa möjliga hj...

Läs mer

God fortsättning på det nya året!

Vi välkomnar Caroline tillbaka från föräldrarledighet och passar samtidigt på att påminna er om att gå försiktigt i halkan. Hos oss kan ni köpa broddar i alla storlekar!

Läs mer

God jul och gott nytt år!

Vi önskar alla gamla, nya och blivande kunder en riktigt god jul och ett gott nytt år!Vi har öppet som vanligt måndag - fredag helgfria dagar.

Läs mer

Vi stödjer Musikhjälpen 2018

"Alla har rätt att funka olika" är temat för Musikhjälpen 2018.Det ligger förstås oss extra varmt om hjärtat och vi har därför valt att bidra! Gör det du också!

Läs mer

Nytt avtal om ortopedtekniska hjälpmedel

Information från Stockholms läns landsting: (dateras 1 okt)"Den 1 oktober startar ett nytt avtal om ortopedtekniska verksamheter i Stockholms läns landsting. Avtalet löper till den 30 september 2021 med möjlighet till ett (1) års förlängning. Följande leverantörer har antagits i rangordning: 1. Ort...

Läs mer