Skovård

Varför?

Ta hand om dina skor för att de ska hålla sig snyggare under en längre tid och för att öka livslängden på skorna. Alla skor behöver näring och återfuktning för att bibehålla mjukhet och smidighet.

Rengör – Vårda – Skydda

Läderskor

Torka av skon med en fuktig trasa. Stryk på skokräm, låt torka några minuter och polera upp skon med en skoborste. För en ännu blankare yta; polera läderskor med putsduk efteråt. Använd fett eller läderbalsam med jämna mellanrum för att impregnera skon på djupet. Skor som utsätts för större påfrestningar kan smörjas in med läderfett för att få en längre, skyddande effekt.

Mockaskor

Borsta upp ytan på skon med en mockaborste. Impregnera skon med impregneringsspray för att få en skyddande, vattenavvisande yta.

Nubuckskor

Torka av skon med en fuktig svamp. Låt skon torka ca tio minuter och spraya sedan skon med en oljebaserad impregneringsspray.

Snabbt och enkelt och samtidigt väldigt bra.

Går det? Ja! ”Effekt” är ett läderbalsam som både rengör, vårdar och impregnerar skor av skinn. Torka av synlig, lös smuts och smörj in skorna med den medföljande svampen. Färdigt! Svampen kan rengöras med ljummet vatten och tvål.

Rengör dina inlägg

Ta ur inläggen ur skorna och lufta dem när de inte används. Tvätta dem för hand i ljummet vatten med diskmedel, torka av med en handduk och låt dem torka färdigt i rumstemperatur. Inlägg som är klädda med skinn torkas av med fuktig trasa och tvål.

Några råd på vägen

Kom också ihåg att alltid använda hela och rena strumpor och att tömma skorna från eventuellt grus eller smuts innan du sätter på dig dem. Vädra skor och inlägg ofta och ha helst två par skor att byta mellan så att skorna hinner återhämta sig. Använd skohorn för att skydda bakkappan och knyt skosnören varje gång du tar på dig skorna (eller använd kardborreband eller annat sätt att spänna åt skorna på).

Produkterna för skovård finns att köpa på Linds i Solna. Fråga oss i receptionen!

Lycka till!